Veislių aprašymai

Kanados sfinksas – ar tai tik katė be kailio? Visi sutiks, kad sfinksas - išskirtinis gyvūnas, tačiau labiau nei išvaizda iš kitų veislių atstovų jis išsiskiria unikaliu charakteriu, tarsi sfinksai nebūtų katės. Kartu su kailiu jie prarado ir dalį savo katiniškos nepriklausomybės. Sfinksas nėra tas katinas, kuris vaikšto vienas, jis kaip šuo prisirišęs prie žmogaus ir jam reikia žmogaus draugijos. 

Plačiau

Rūstus ir rimtas Kurilų trumpauodegių žvilgsnis tikriausiai ne vieną verčia susimąstyti apie šios kačių veislės atstovų charakterį. Neleiskit būti suklaidinti laukinės Kurilų trumpauodegių išvaizdos. Nepaisant tokios išorės, tai yra labai švelni, inteligentiška ir nepaprastai mylinti savo žmogų katė.
 
Kurilų trumpauodegiai – natūraliai gamtoje susiformavusi veislė. Ši kačių veislė natūraliai išsivystė Kurilų salose, esančiose netoli Japonijos ir priklausančiose Rusijai. Visus metus šiose salose labai šalta, todėl kurilai prie tokio atšiauraus klimato turėjo prisitaikyti.

Plačiau

Meino meškėno (maine coon ar maine shag) veislė kilusi iš Jungtinių Amerikos Valstijų Meino miestelio. Nėra tiksliai žinoma kaip ši veislė atsirado, tačiau apie ją žinoma jau nuo XIX a. ir ji tituluojama kaip viena iš natūraliai atsiradusių veislių. 

Plačiau

Skudurinukė – pusiau ilgaplaukių kačių veislė. Lietuvoje dažniausiai vartojami du veislės pavadinimai – regdol (ragdoll - angl.) ir skudurinukė.

Veislė atsirado JAV 1960 m. pabaigoje, kai balta mėlynakė angoros katė su Siamo katinu, kaip ir tikėjosi jų veisėja,  susilaukė neįtikėtinai gražių kačiukų.

Plačiau

Selkirk reksų (Selkirk Rex) veislė atsirado dėl natūralios geno mutacijos 1987 metais Vajomingo valstijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Gyvūnų prieglaudoje  buvo pastebėta vada, kurioje viena katytė buvo trumpu garbanotu kailiuku ir riestais ūsais. Ji pateko pas persų kačių veisėją Jerry Newman ir buvo pavadinta Miss DePesto of  Noface. Ją sukryžmino su grynaveisliu juodu persų veislės katinu. Gimė vada, kurioje trys iš gimusiųjų kačiukų buvo garbanotu kailiuku. Tai leido padaryti prielaidą, kad ši mutacija susijusi su dominuojančiojo geno buvimu. Taip prasidėjo selekcinis darbas ties veisle. Šios puikios veislės formavime dalyvavo persų, egzotų trumpaplaukių, britų ir Amerikos trumpaplaukių veislių katės.

Plačiau

Tonkino katės – jauna veislė, gauta sukryžminus Siamo ir Burmos veislių kates. Šių dviejų veislių sąjungos rezultatas – subtili būtybė melsvai žalsvomis akimis, nuostabiu kailiu ir puikiu charakteriu.  Ji buvo sukurta vienu metu Amerikoje ir Kanadoje 1950 m. bei pavadinta auksine Siamo kate, tik vėliau pervadinta Tonkino (Vietnamo vietovė) katės vardu. Pavadinimas puikiai atspindi egzotišką šių kačių prigimtį.

Plačiau